Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Посни ручак за пола сата! Направите боранију са поврћем по бакином рецепту (ВИДЕО)

01.04.2023. 09:49
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Посна боранија је одличан ручак за све који посте, а ако не постите додајте месо.

Потребно је:

  • 500 гр бораније (може смрзнуте)
  • 1 главица црног лука
  • 1 паприка свежи или из замрзивача
  • 2 шаргарепе
  • 1 већи кромпир
  • млевена и туцана паприка
  • бели лук грануле
  • 1 кашика инстанта печурака ( ако је посно)
  • 1/2 кашике сувог зачина
  • першунов лист
  • уље
Зову је "биљка ДУГОВЕЧНОСТИ"! Направите сируп "смиљевац" за бољи рад јетре и циркулацију (РЕЦЕПТ)

Зову је "биљка ДУГОВЕЧНОСТИ"! Направите сируп "смиљевац" за бољи рад јетре и циркулацију (РЕЦЕПТ)

Свето дрво наших предака! Напитак од липе смирује живце и олакшава дисање - чини чуда за тело (РЕЦЕПТ)

Свето дрво наших предака! Напитак од липе смирује живце и олакшава дисање - чини чуда за тело (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Лук исецкати па га пропржити на уљу. Додати сечену паприку и шаргарепу. 

Кад се продинста, додати паприку једну и другу и боранију. Затим додати на коцкице кромпир и налити водом. 

Кувати око 30 минута, па ако се скувала додати зачин и размућен инстант прах у води или кашику равну брашна. 

Додати још соли по жељи, може бибер и першунов лист.