Skip to main content
bakina kuhinja

Posni ručak za pola sata! Napravite boraniju sa povrćem po bakinom receptu (VIDEO)

Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Posna boranija je odličan ručak za sve koji poste, a ako ne postite dodajte meso.

Potrebno je:

  • 500 gr boranije (može smrznute)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika sveži ili iz zamrzivača
  • 2 šargarepe
  • 1 veći krompir
  • mlevena i tucana paprika
  • beli luk granule
  • 1 kašika instanta pečuraka ( ako je posno)
  • 1/2 kašike suvog začina
  • peršunov list
  • ulje
Zovu je "biljka DUGOVEČNOSTI"! Napravite sirup "smiljevac" za bolji rad jetre i cirkulaciju (RECEPT)

Zovu je "biljka DUGOVEČNOSTI"! Napravite sirup "smiljevac" za bolji rad jetre i cirkulaciju (RECEPT)

Sveto drvo naših predaka! Napitak od lipe smiruje živce i olakšava disanje - čini čuda za telo (RECEPT)

Sveto drvo naših predaka! Napitak od lipe smiruje živce i olakšava disanje - čini čuda za telo (RECEPT)

Priprema:

Luk iseckati pa ga propržiti na ulju. Dodati sečenu papriku i šargarepu. 

Kad se prodinsta, dodati papriku jednu i drugu i boraniju. Zatim dodati na kockice krompir i naliti vodom. 

Kuvati oko 30 minuta, pa ako se skuvala dodati začin i razmućen instant prah u vodi ili kašiku ravnu brašna. 

Dodati još soli po želji, može biber i peršunov list.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd