Посне пљескавице које ће вас ОДУШЕВИТИ - Лагане су, сочне и идеалне за лето
Ове посне уштипке можете послужити топле, уз прилог од биљних јогурта, хумуса или свеже салате, чинећи их савршеним додатком сваком оброку.
Веганске пљескавице од карфиола представљају идеалан избор за све оне који желе да уживају у лаганом, здравом и укусном оброку.
Спој хрскаве коре и нежне унутрашњости прави је гастрономски доживљај, а њихова припрема заснована је на једноставним, лако доступним састојцима.
Главни састојак је карфиол, који се кратко бланшира у сланој води до омекшавања, након чега се уситњава виљушком или у блендеру. У ову базу додају се рендана шаргарепа, тиквица, ситно исецкани црни и бели лук, као и зачини попут соли, бибера, куркуме или кариа, по укусу. Све се пажљиво повезује уз додатак брашна и презли, што обезбеђује жељену конзистенцију масе.
Формирају се мале пљескавице које се потом прже на мало маслиновог уља док не добију златну боју са обе стране, или се пеку у рерни на 200 степени око 20 до 25 минута, уз повремено окретање.
Састојци:
- 1 средња главица карфиола
- 1 шаргарепа
- 1 мања тиквица
- 1 мањи црни лук
- 2 чена белог лука
- 2-3 кашике брашна
- 2 кашике презли
- Со, бибер, куркума или кари по жељи
- Маслиново уље за пржење