Posne pljeskavice koje će vas ODUŠEVITI - Lagane su, sočne i idealne za leto
Ove posne uštipke možete poslužiti tople, uz prilog od biljnih jogurta, humusa ili sveže salate, čineći ih savršenim dodatkom svakom obroku.
Veganske pljeskavice od karfiola predstavljaju idealan izbor za sve one koji žele da uživaju u laganom, zdravom i ukusnom obroku.
Spoj hrskave kore i nežne unutrašnjosti pravi je gastronomski doživljaj, a njihova priprema zasnovana je na jednostavnim, lako dostupnim sastojcima.
Glavni sastojak je karfiol, koji se kratko blanšira u slanoj vodi do omekšavanja, nakon čega se usitnjava viljuškom ili u blenderu. U ovu bazu dodaju se rendana šargarepa, tikvica, sitno iseckani crni i beli luk, kao i začini poput soli, bibera, kurkume ili karia, po ukusu. Sve se pažljivo povezuje uz dodatak brašna i prezli, što obezbeđuje željenu konzistenciju mase.
Formiraju se male pljeskavice koje se potom prže na malo maslinovog ulja dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane, ili se peku u rerni na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta, uz povremeno okretanje.
Sastojci:
- 1 srednja glavica karfiola
- 1 šargarepa
- 1 manja tikvica
- 1 manji crni luk
- 2 čena belog luka
- 2-3 kašike brašna
- 2 kašike prezli
- So, biber, kurkuma ili kari po želji
- Maslinovo ulje za prženje