Посне ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ су лепше и укусније од оних са месом - Праве се са кромпиром и луком, некада су их правиле наше баке
Брзо и једноставно се спремају а идеалне су за дане поста као и за све оне који не конзумирају месне производе.
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за посне пуњене паприке.
Потребно је:
1 главица црног лука
5 чена издробљеног белог лука
2 шаргарепе на коцкице
може се усећи и једна црвена свежа паприка
50 гр пиринча (може мало обарен)
2 рендана кромпира
1 пуна кашика ајвара
сувог зачина соли бибер мл. паприка
200 мл куваног парадајза
1 парадајз за затварање
1 кашика прашна
100 мл воде
уље
Припрема:
На уљу пропржити секан лук, шаргарепу, па кад се пропржи додати пиринач, рендан кромпир, бели лук, мл. паприку, зачин со и све изједначити. Пунити паприке и затварати кришкама парадајза. Измешати воду парадајз и брашно и прелити паприке у ђувечу.
Додати мало уља и одозго на сваку паприку. Поклопити и пећи у рерни на 220 степени ц око 60 мин.
Сво поврће које остане ставите у шерпу налите водом и кувајте око пола сата. Додајте зачина, першуновог листа и ево сјајне чорбице... Пријатно!