Posne PUNJENE PAPRIKE su lepše i ukusnije od onih sa mesom - Prave se sa krompirom i lukom, nekada su ih pravile naše bake
Brzo i jednostavno se spremaju a idealne su za dane posta kao i za sve one koji ne konzumiraju mesne proizvode.
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za posne punjene paprike.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
5 čena izdrobljenog belog luka
2 šargarepe na kockice
može se useći i jedna crvena sveža paprika
50 gr pirinča (može malo obaren)
2 rendana krompira
1 puna kašika ajvara
suvog začina soli biber ml. paprika
200 ml kuvanog paradajza
1 paradajz za zatvaranje
1 kašika prašna
100 ml vode
ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir, beli luk, ml. papriku, začin so i sve izjednačiti. Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u đuveču.
Dodati malo ulja i odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni c oko 60 min.
Svo povrće koje ostane stavite u šerpu nalite vodom i kuvajte oko pola sata. Dodajte začina, peršunovog lista i evo sjajne čorbice... Prijatno!