Представљамо стари рецепт за ПОСТАН КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - Присетићете се својих бака јер су оне правиле баш овакве посластице
Ово је један од најстаријих рецепата, а преноси се са колена на колено.
12.04.2025.
10:29
Коментари (0)
Постан колач са јабукама може бити идеалан за трпезу коју припремате за Врбицу, данашњи радостан празник. Испратите рецепт у наставку.
Састојци:
- 1, 5 чаша топле воде
- пола чаше шећера
- пола чаше уља
- три или четири јабуке
- ванилин шећер
- кашичица цимета
- чаша пшеничног гриза
- пола чаше млевених ораха
- пола чаше сецканих ораха
- чаша брашна
- прашак за пециво
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Помешајте шећер, уље и воду. Додајте гриз, орахе, цимет и ванилин шећер, па ручно умутите. Јабуке изрендајте, па их придружите смеси.
Додајте брашно и прашак за пециво, промешајте и излијте у науљен калуп. Пеците 30 минута на 200 степени. Поспите шећером у праху. Пријатно!