Представљамо вам најукуснију посну посластицу - ЧОКО КОЛАЧ који се једе у једном залогају заголицаће вам машту
Дајте себи одушка од здраве исхране уз овај слаткиш. Не брините, у складу је са правилима петровског поста.
Идеалан начин за богато заслађивање током поста представља баш овај колач. Уверите се сами.
Састојци:
• 130 г шећера
• 12 пуних кашика брашна (око 300 г )
• 250 мл воде или млека ко не пости
• 3 кашике какао праха
• 1 кесица (14г) прашка за пециво
• 5 кашика уља
• 5 кашика џема по избору ( Ја сам користила џем од брескве)
За прелив:
• 200 мл воде или млека ко не пости
• 1 пудинг од чоколаде
• 5 кашика шећера
За глазуру:
• 100 чоколаде
• 3 кашике уља
Припрема:
У посуду сипајте воду, па додајте џем и шећер. Умутите благо миксером. Након тога придружите уље, просејано брашно, какао и прашак за пециво. Све сједините.
Излијте у калуп и пеците на 200 степени око пола сата.
За то време скувајте пудинг и разлијте га преко врелог патишпања. Глазуром прекријте врх и уживајте. Пријатно!