Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИДЕАЛНО ЗА СВА 3 ОБРОКА! Преукусна ПИТА од ПОВРЋА прави се за тили час, а деца је обожавају

16.08.2023. 07:32
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Јело које је здраво, а изузетно укусно

Данас вам доносимо рецепт за преукусно, а прездраво јело које може послужити и као доручак, ручак, а и вечера. У питању је својеврсна пита од поврћа, врло занимљиво јело које деца обожавају.

ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК! Пред вама је рецепт за 3 НАЈ ЧОРБУ - најлакша, најјефтинија и најукуснија

ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК! Пред вама је рецепт за 3 НАЈ ЧОРБУ - најлакша, најјефтинија и најукуснија

Није ни чудо што се каже ИДЕ КАО АЛВА! Најлепши блискоисточни слаткиш уз БАКИН РЕЦЕПТ коштаће 3 пута мање, а испашће бољи него у посластичарници

Није ни чудо што се каже ИДЕ КАО АЛВА! Најлепши блискоисточни слаткиш уз БАКИН РЕЦЕПТ коштаће 3 пута мање, а испашће бољи него у посластичарници

Потребно је: 

  • 2 кромпира
  • 1 шаргарепа
  • 1 паприка
  • сецкан першунов лист
  • бибер 1
  • кашичица зачина
  • мао прашка за пециво
  • 3 чена белог лука
  • мало слатке и туцане љуте паприке
  • мало ренданог качкаваља
  • 3 јаја

Припрема:

Кромпир и шаргарепу изрендати, па ставити у воду да одстоји, а након тога исцедити. Додати паприку сецкану на коцкице и сецкан першун. Додати млевени бибер, мало сувог зачина, прашак за пециво и сецкан бели лук. Додати паприку једну и другу и умућена јаја. Све добро изједначити.

У тигањ сипати мало уља, па кад се угреје сипати пола смесе, а одозго распоредити нарендани кацкаваљ по средини. Покрити са остатко смесе кромпира. Мало притиснути решеткастом кашиком. Покрити поклопцем и прзити 10 минута на тихој ватри. Са већим поклопцем или даском окренути другу страну и пећи још десет минута и наш слатки залогај је готов. Служити топло.