Свакој ДОДА један ПОСЕБАН ЗАЧИН на врх! Преукусне ПАПРИКЕ из БАКИНЕ кухиње, овакве нисте јели
Одличне за ручак или ранију вечеру
21.04.2021.
16:39
Коментари (0)
Уколико сте гладни добро ће вам доћи рецепт за пуњене паприке из бакине кухиње.
Потребно:
- паприке
- 100 гр пиринча
- 1 већа главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 1 кашика ајвара
- 3 чена белог лука
- 2 парадајза или кромпира
- 200 мл куваног парадајза
- соли бибера
- 1/2 кашичице црвене мл. паприке
- 1 кашичица брашна
- прешунов лист
- уље
Припрема:
На уљу пропржити сецкан црни лук и шаргарепу на коцкице. Пиринач обарити и оцедити. У пропржен лук додати, мл. паприку, ајвар, со бибер и куван пиринач. Све измешати. Пунити паприку смрзнути или свежу и затварати парадајзом или листићима кромпира. Ређати у подмазан плех.
У чинију ставити брашно и сипати куван парадајз и још толико воде. Изједначити и прелити паприке. Још их мало поуљити и пећи на 210 степени Ц око 50 мин. да добију лепу румену боју.