clear sky
17°C
02.06.2024.
Beograd
eur
117.1015
usd
108.2069
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Svakoj DODA jedan POSEBAN ZAČIN na vrh! Preukusne PAPRIKE iz BAKINE kuhinje, ovakve niste jeli

21.04.2021. 16:39
Piše:
Srbija Danas
punjene paprike
punjene paprike / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Odlične za ručak ili raniju večeru

Ukoliko ste gladni dobro će vam doći recept za punjene paprike iz bakine kuhinje. 

Potrebno:

  • paprike
  • 100 gr pirinča
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašika ajvara
  • 3 čena belog luka
  • 2 paradajza ili krompira
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • soli bibera
  • 1/2 kašičice crvene ml. paprike
  • 1 kašičica brašna
  • prešunov list
  • ulje

punjene paprike
punjene paprike / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i šargarepu na kockice. Pirinač obariti i ocediti. U propržen luk dodati, ml. papriku, ajvar, so biber i kuvan pirinač. Sve izmešati. Puniti  papriku smrznuti ili svežu i zatvarati  paradajzom ili listićima krompira. Ređati u podmazan pleh.

 U činiju staviti brašno i sipati kuvan paradajz i još toliko vode. Izjednačiti i preliti paprike. Još ih malo pouljiti i peći na 210 stepeni C oko 50 min. da dobiju lepu rumenu boju.