Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Рецепт за НАПИТАК од ЦРНОГ ЛУКА за ИСКАШЉАВАЊЕ - Осетићете олакшање веома БРЗО, ево како се припрема

01.11.2023. 16:04
Пише:
Србија Данас/Сенса
čaj
чај / Извор: Фото: Youtube printscreen/ Једноставно Укусно

Требаће вам још и мало шећера и меда.

Црни лук је изузетно лековит и здрав, намирница која благотворно делује на организам и побољшава укус многих наших омиљених јела. Током јесени имунитет је ослабљен, већи је ризик од прехладе и грипа, а заједно са тим јавља се и сув кашаљ који може бити болан и исцрпљујући. 

Уколико кашљете неколико дана, важно је да се обратите лекару зас савет и терапију. Поред тога, можете користити и стари рецепт наших бака од црног лука. Велика количина витамина Ц у луку вам омогућава да се брзо носите са прехладом, јачајући и активирајући имунитет. Такође, можете направити сируп са црним луком за искашљавање.

Ево зашто је тешко раскинути ТОКСИЧАН ОДНОС - Психоаналитичар објашњава због чега и даље дајемо шансе људима који имају ЛОШ УТИЦАЈ на насpar

Ево зашто је тешко раскинути ТОКСИЧАН ОДНОС - Психоаналитичар објашњава због чега и даље дајемо шансе људима који имају ЛОШ УТИЦАЈ на нас

Од ЧЕТВРТКА Месец улази у знак Рака и доноси ПЛАЧЉИВОСТ и меланхолију - Чувајте се да не уђете у идентитет ЖРТВЕ, саветује астрологhoroskop

Од ЧЕТВРТКА Месец улази у знак Рака и доноси ПЛАЧЉИВОСТ и меланхолију - Чувајте се да не уђете у идентитет ЖРТВЕ, саветује астролог

У суботу су МИТРОВСКЕ ЗАДУШНИЦЕ - Само ЖЕНЕ смеју спремати ХРАНУ која се носи на ГРОБЉЕ, а ове ОБИЧАЈЕ морате испоштоватиZaduÅ¡nice

У суботу су МИТРОВСКЕ ЗАДУШНИЦЕ - Само ЖЕНЕ смеју спремати ХРАНУ која се носи на ГРОБЉЕ, а ове ОБИЧАЈЕ морате испоштовати

Рецепт за сируп од црног лука који помаже код кашља

Састојци:

  • 500 грама црног лука
  • 700 грама шећера
  • 40-50 грама меда
  • 1 литар воде

Припрема:

Лук ољуштите и исеците на ребра, па га ставите у шерпу и додајте шећер, мед и воду. промешајте и поклопите, па ставите да се кува на лаганој ватри око 2 сата. Након тога уклоните црни лук, па оставите сируп да се охлади. Када је хладан додајте мед, па добро измешајте и сипајте у теглу. Мала количина сирупа може се чувати на собној температури један дан. Велике дозе сирупа треба чувати у фрижидеру. На хладном сируп од свежег лука не губи лековита својства до 5 дана.

Препоручује се да узимате кашику сирупа 4 пута дневно после јела.