Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРОБАЈТЕ И ВИ

Новак показао УМЕЋЕ и у КУХИЊИ - Његов РЕЦЕПТ за ЗДРАВЕ ПАЛАЧИНКЕ одушевио многе, а припрема НИКАД ЛАКША

17.04.2024. 16:56
Пише:
Србија Данас/Ј.Шипчић
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: ТикТок printscreen/zanimljivostidana

Ноле је спремао ову посластицу свом наследнику.

Тенисер Новак Ђоковић , поред своје каријере, веома је посвећен својој породици и сваки слободан тренутак користи да проведе са њима на најбољи могући начин.

У игри и смеху, пожртвовани отац се труди и да спрема укусне и здраве специјалитете за своје најмлађе.

Тако се на једном ТикТок снимку види како Ноле припрема здраве палачинке за свог наследника, који је тада имао само две године.

–  Здраво свима, ево нас у кухињи. Правим палачинке без глутена, без додатног шећера. Само за Стефана, који има две године и обожава палачинке. То је оно што радимо свако јутро – причао је Ђоковић, а потом открио рецепт.

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Профимедиа

Познато је да су они породично на посебном режиму исхране, те једу све без глутна, па је тако тада тенисер спремао Стефану палачинке за доручак, али оне здраве.

Припремите тесто за здравије палачинке

Потребно:

2 јајета (или смеса од чиа семена)
3 велике кашике јогурта
2/3 шоље брашна (неког интегралног, по избору, или мешавина наведених претходно)
1 кашичица соде бикарбоне
путер за подмазивање тигања

Припрема:

Спремите брашно по избору, нека буде што ситније млевено. У чинији умутите јаје са јогуртом и додајте соду бикарбону. Затим полако додајте брашно, уз кашику воде. Тефлонски тигањ премажите путером. Будући да је овакво брашно другачије текстуре, не можете очекивати глатку масу и глатке, лагане палачинке. Биће нешто између оних на које сте навикли, и дебљих – америчких.

Правите их тако што ћете направити грудву масе на средини и полако ширити круг, до пуне површине тигања. Када мехурићи почну да се појављују, а средина је печена, лагано идите око ивица како се маса не би лепила. Пажљиво окрените и на другу страну, када палачинка порумени. Прелијте или пуните надевом којим желите, „смотајте“ их или оставите на тањиру са надевом, и једите док су топле.

Новак са супругом Јеленом има двоје деце сина Стефана и ћерку Тару које често можемо да видимо како бодре тату са трибина.

Србија Данас/Ј.Шипчић