Бакин рецепт за млевено месо из рерне: Ово је СТАРО УКУСНО јело у коме ће уживати цела породица
Припремите ручак по старом бакином рецепту и изненадите целу породицу.
Рецепет за овај ручак је odlličan избор за љубитеље домаће кухиње. Уз свега неколико састојака можете направити укусан оброк који ће заситити целу породицу, а за који вам неће требати превише времена.
Такође ако сте планирали неко окупљање са пријатељима, ово јело ће вам помоћи да на одличан начин демонстрирате ваше кулинарске способности, а гости ће вам сигурно тражити рецепт за њега.
Састојци:
- 500 г празилука
- 120 г пиринча
- 400 г блитве или спанаћа
- Уље, со, суви зачин, бибер.
- 400 до 500 г млевеног меса
- 1 црни лук
- 1 јаје
- 2 кашике презле
- Со, суви зачин, бибер, зачинска црвена паприка- по вашем укусу
Запећи или скувати у рерни са додатком 500 до 700 мл воде.
Припрема:
Узмите два струка празилука и исеците га на ситне комаде, потом га ставите у тигањ да се мало пропржи. Потом узмите млевено месо и један црни лук. Исеците лук и ставите га у месо. У чинију са месом и луком ставите и једно јаје, зачине по свом укус и две кашике презле, па рукама промешајте ову смесу и оставите је са стране.
Након тога узмите око 100 г пиринча и ставите га у тигањ у ком пржите лук. После лука додајте и блитву, као и зачине по жељи, потом све заједно упржите. Када се све упжи смесу ствите у један плех, налијте све водом, а потом у смесу додајте и месо које ћете обликовати у лоптице. Када сте све спремили ставите у рерну коју сте претходно загрејали на 200 степени и пеците све неких 30 минута.
На овај начин за нешто више од пола сата добијате укусан ручак за целу породицу, а ако желите још оваквих рецепата запратите профил "
Кухиња Валентина Машковић".