Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТОПЕ СЕ У УСТИМА

Овакве САРМЕ још нисте пробали! Сузани Манчић рецепт оставила МАЈКА, а тајна САВРШЕНОГ укуса је у једном састојку

09.04.2024. 22:43
Пише:
Србија Данас/Трпеза
Suzana Mančić
Сузана Манчић / Извор: АТА images

Можете их спремати за предстојеће славе и празнике.

Позната водитељка, глумица и певачица Сузана Манчић, по сопственом признању, воли да кува. Кулинарске тајне пренела јој је мама Вера, пореклом Мађарица. Преносимо вам њен рецепт, за сарме од киселог купуса. Водитељка сматра да је тајна добре сарме добар однос пиринча и меса, које мора да буде мешано, јунеће и свињско, са доста бибера.

Потребно је

600 г млевеног меса
100 г пиринча
2 главице црног лука
2 главице киселог купуса
бели лук
шаргарепа
парадајз

sarma
сарма / Извор: Профимедиа

Припрема

Две главице црног лука пропржите на масти. Додајте 600 грама млевеног меса и бели лук. Може да да се наренда и једна шаргарепа, а кад то буде готово, додајте пиринач и почните да их завијате. Кад се поређају у шерпу, додајте воду. У шерпу може да се стави и цео парадајз или паприка. Ставите на лагану ватру, да се кувају бар три сата. На крају их запеците у рерни, покривене преосталим листовима купуса.

Србија Данас/Трпеза, Ивана Павловић/Пренела: Ј.Ш.