Бухтлиице МЕКАНЕ као пена - Бакин рецепт за ВАЗДУШАСТЕ ролнице, одличне су за сваку ПРИЛИКУ
Ове слатке ролнице се могу јести и као дезерт, алису одличан избор за слатку врсту доручка и вечере. Засигурно је да ће се ваши укућани одушевити, и да ће те овај рецепт уврстити у листу омиљених.
Ако пажљиво будете пратили рецепт, имаћете дивне бухтлице, пуњене џемом. Права посластица за ове хладне дане. Слатке су и мекане, што је заиста одлична комбинација!
ЗБОГ ЧЕГА СЕ ЈАВЉА ЈУТАРЊА АНКСИОЗНОСТ? Три ефикасна начина за борбу против осећаја тескобе
Јутарње ЗВОНО АЛАРМА може ВАС УБИТИ! Нова студија је открила да ПРИСИЛНО БУЂЕЊЕ може повећати ризик од ОВИХ БОЛЕСТИ
Потребно је:
- 200 мл млека
- 200 мл јогурта
- 50 мл уља
- 30 гр квасца
- 1 јаје
- мало шећера
- 1/2 прашка за пециво
- 650-700 гр брашна
- мало соли
- корица лимуна
- џем од кајсија или било који други џем
Припрема:
Угрејати 100 мл млека, измрвити квасац, па додати мало шећера и промешати. Кад запени, додати 1 јаје, измутити, па додати јогурт, уље, корицу лимуна, брашно и, на крају, прашак за пециво и со. Замесити средње меко тесто. Оставити да расте 30 минута. Истрести на сто, оклагијом развити пола центиметра и премазати танко маргарином или маслацем. Исећи на траке и на крај траке додати џем, па савити ролницу, исећи и притиснути да џем не исцури. Ређати у подмазан плех. Затим, премазати жуманцетом и пећи на 220 степени, 30 минута. Покрити крпом да мало одмори и посути прах шећером. Уживајте!