Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

УКУСНА, а ЧИСТИ ОРГАНИЗАМ! У доба вируса и грипова бакина ЧОРБА од ПОВРЋА је одличан избор - НИСКОКАЛОРИЧНА, а ВИТАМИНСКА БОМБА

28.11.2023. 07:34
čorba
чорба / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

У свету разнолике гастрономије, чорба са поврћем заузима посебно место, не само због свог богатог укуса већ и због низа здравствених бенефита које доноси. Ова једноставна, а истовремено софистицирана храна не само да задовољава чуло укуса, већ и чини чуда за ваше опште благостање.

Чорба са поврћем пружа широк спектар хранљивих састојака који су важни за одржавање здравља, јер је богата влакнима, витаминима, минералима и антиоксидансима.

Лако се припрема, а већина поврћа има ниску калоријску вредност, што чини чорбу са поврћем идеалном опцијом за оне који пазе на унос калорија или прате дијету.

ЕЛИМИНИШЕ БАКТЕРИЈЕ ИЗ ГРЛА: Ова храна ОПОРАВЉА, греје и дезинфикује, хидрира и помаже код прехладеdevojke

ЕЛИМИНИШЕ БАКТЕРИЈЕ ИЗ ГРЛА: Ова храна ОПОРАВЉА, греје и дезинфикује, хидрира и помаже код прехладе

САЛО на СТОМАКУ мучи ПОЛА СРБИЈЕ! Не морате да ВЕЖБАТЕ или да се ИЗГЛАДЊУЈЕТЕ, само додајте ОВО у вашу КАФУ!žena

САЛО на СТОМАКУ мучи ПОЛА СРБИЈЕ! Не морате да ВЕЖБАТЕ или да се ИЗГЛАДЊУЈЕТЕ, само додајте ОВО у вашу КАФУ!

Потребно је:

  • 1 главица црног лука или празилук
  • 2 шаргарепе
  • 1 мањи целер - корен
  • 1 мањи кромпир
  • 150 гр бундеве
  • 100 гр шампињона
  • 100 гр пиринча
  • суви зачин
  • першунов лист
  • уље

Припрема:

На уљу пропржити исецкан лук и шаргарепу. Додати шампињоне исецкане на листиће и коцкице целера. Затим убацити на бундеву и кромпир исецкане на коцкице. Мало динстати, па убацити опран пиринац и суве зачине. Кувати док поврце не постане меко - око 50 минута. На крају додати сецкан першунов лист.

Уживајте!