Рецепт за ДОМАЋЕ ЋЕВАПЕ - уз ове ТРИКОВЕ, биће као они ИЗ РЕСТОРАНА
Сјајна идеја за ручак!
За домаће, сочне ћевапе није потребно много састојака – тајна је у доброј припреми меса и правом поступку.
Потребно је око 300 г јунећег меса од врата или плећке, мало соли, бибера, ситно сецканог белог лука и прстохват соде бикарбоне. Ако желите мекшу и сочнију смесу, можете додати пар капи минералне воде уместо бујона.
Месо се самеље, зачини и добро умеси рукама док не постане лепљиво. По жељи, дода се и мало минералне воде, а затим се смеса остави у замрзивачу 20 до 30 минута да се стегне. Кеса у којој се обликују ћевапи може се благо науљити да се не лепе, па их је лако поређати на тањир пре печења.
Ћевапи се пеку на врелом тигању, роштиљу или у рерни док не добију златну корицу. Најлепши су кад се послуже одмах, уз лук и свеж сомун.