Recept za DOMAĆE ĆEVAPE - uz ove TRIKOVE, biće kao oni IZ RESTORANA
Sjajna ideja za ručak!
Za domaće, sočne ćevape nije potrebno mnogo sastojaka – tajna je u dobroj pripremi mesa i pravom postupku.
Potrebno je oko 300 g junećeg mesa od vrata ili plećke, malo soli, bibera, sitno seckanog belog luka i prstohvat sode bikarbone. Ako želite mekšu i sočniju smesu, možete dodati par kapi mineralne vode umesto bujona.
Meso se samelje, začini i dobro umesi rukama dok ne postane lepljivo. Po želji, doda se i malo mineralne vode, a zatim se smesa ostavi u zamrzivaču 20 do 30 minuta da se stegne. Kesa u kojoj se oblikuju ćevapi može se blago nauljiti da se ne lepe, pa ih je lako poređati na tanjir pre pečenja.
Ćevapi se peku na vrelom tiganju, roštilju ili u rerni dok ne dobiju zlatnu koricu. Najlepši su kad se posluže odmah, uz luk i svež somun.