Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Прво што ће вам нутрициониста рећи је "МЕСИ ХЛЕБ" - Зато бака доноси рецепт за савршену ПОГАЧУ која се припрема за 30 МИНУТА

07.12.2023. 07:43
Пише:
Србија Данас
hleb
хлеб / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Домаћи хлеб носи са собом многе предности које га чине привлачним избором у поређењу са индустријски произведеним хлебом. Сви састојци су свежи, а процес припреме код куће омогућава вам да уживате у богатијем и интензивнијем укусу који често недостаје у комерцијалним варијантама.

Припрема домаћег хлеба је изузетно задовољавајући процес који не само да резултира укусним хлебом, већ и испуњава дом са мирисом свеже печеног теста.

Нутриционисти саветују да се хлеб увек прави код куће како би се избегли опасни адитиви који мпгу угрозити здравље. Зато нам бака јела данас доноси рецепт за хрскави домаћи хлеб.

ПРАВО СРПСКО ЈЕЛО: Овакав оброк ће вас нахранити и ЗАГРЕЈАТИ, одлична заштита у току хладних данаčorba

ПРАВО СРПСКО ЈЕЛО: Овакав оброк ће вас нахранити и ЗАГРЕЈАТИ, одлична заштита у току хладних дана

Супа од КОСТИЈУ И ЦРНИ ЛУК на ЛИСТИ! Намирнице које у рекордном року јачају имунитет, предлог НУТРИЦИОНИСТЕluk

Супа од КОСТИЈУ И ЦРНИ ЛУК на ЛИСТИ! Намирнице које у рекордном року јачају имунитет, предлог НУТРИЦИОНИСТЕ

Потребно је:

  • 300 мл воде
  • 30 мл квасца
  • 600 гр брашна
  • мало уља
  • соли

Припрема:

У ванглицу измрвите квасацл, додате мало млаке воде и 1 кашичицу шећера. Додајте и мало брашна и измешајте. Оставите да се квасац активира.

Додајте остатак воде и брашна, затим мало соли и замеситете глатко тесто - оно је мало тврђе и тако треба. Покријте да одмори 30 минута на собној температури. Јос мало га обрадите и нека одмори још 10 минута. 

У корпу ставите крпу и мало брашно на њу, па ставите тесто на крпу и притисните рукама. Покрјите фолијом и крпом. После 10 минута засеците ножем дубље хлеб и оставите још 10 минута. Рерну угрејте на 220 степени Ц и пеците хлеб 50 минута.