Ponedeljak 04. mar 2024.
hleb

Prvo što će vam nutricionista reći je "MESI HLEB" - Zato baka donosi recept za savršenu POGAČU koja se priprema za 30 MINUTA

Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Domaći hleb nosi sa sobom mnoge prednosti koje ga čine privlačnim izborom u poređenju sa industrijski proizvedenim hlebom. Svi sastojci su sveži, a proces pripreme kod kuće omogućava vam da uživate u bogatijem i intenzivnijem ukusu koji često nedostaje u komercijalnim varijantama.

Priprema domaćeg hleba je izuzetno zadovoljavajući proces koji ne samo da rezultira ukusnim hlebom, već i ispunjava dom sa mirisom sveže pečenog testa.

Nutricionisti savetuju da se hleb uvek pravi kod kuće kako bi se izbegli opasni aditivi koji mpgu ugroziti zdravlje. Zato nam baka jela danas donosi recept za hrskavi domaći hleb.

PRAVO SRPSKO JELO: Ovakav obrok će vas nahraniti i ZAGREJATI, odlična zaštita u toku hladnih danačorba

PRAVO SRPSKO JELO: Ovakav obrok će vas nahraniti i ZAGREJATI, odlična zaštita u toku hladnih dana

Supa od KOSTIJU I CRNI LUK na LISTI! Namirnice koje u rekordnom roku jačaju imunitet, predlog NUTRICIONISTEluk

Supa od KOSTIJU I CRNI LUK na LISTI! Namirnice koje u rekordnom roku jačaju imunitet, predlog NUTRICIONISTE

Potrebno je:

  • 300 ml vode
  • 30 ml kvasca
  • 600 gr brašna
  • malo ulja
  • soli

Priprema:

U vanglicu izmrvite kvasacl, dodate malo mlake vode i 1 kašičicu šećera. Dodajte i malo brašna i izmešajte. Ostavite da se kvasac aktivira.

Dodajte ostatak vode i brašna, zatim malo soli i zamesitete glatko testo - ono je malo tvrđe i tako treba. Pokrijte da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi. Jos malo ga obradite i neka odmori još 10 minuta. 

U korpu stavite krpu i malo brašno na nju, pa stavite testo na krpu i pritisnite rukama. Pokrjite folijom i krpom. Posle 10 minuta zasecite nožem dublje hleb i ostavite još 10 minuta. Rernu ugrejte na 220 stepeni C i pecite hleb 50 minuta.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd