Рецепт за ЛАЖНУ САРМУ - Састојци и укус су исти, а поступак толико једноставан и брз да је се никада нећете ужелети
На овај начин је можете често правити, чак и када немате превише времена за кување.
Представљамо вам рецепт за лажну сарму. Укус је исти као код праве, али је поступак далеко лакши и бржи. Нема губљења времена, ово је ручак који се брзо спрема.
Ево шта је потребно и како се прави.
Састојци:
1 кг кисели купус
300 г празилука
100 мл уља
100 г хлеба
500 г млевено месо
100 г пиринча
1 јаје
2 кашике презле-хлебне мрвице
Бешамел сос:
50 г путера
2 кашике брашна
3-4 белог лука
першун, мирођија
700 мл млека
Празилук исецкајте ситно и једну мању главицу киселог купуса. Све заједно издинстајте на уљу. Када се купуп прохлади додати му земичку коју сте натопили у млеко или воду, затим пола килограма млевеног меса, сто грама пиринча, једно јаје и зачине по укусу.
Предлог су: суви зачин, соли, бибер, зачинску црвену паприку, бели лук, а водите рачуна колико соли стављате јер је кисели купус слан.
Сједините све састојке, а затим додајте пар кашика презле и поново све сједините. Оставите 10 до 15 минута да презла набубри, а за то време нека вам се греје рерна.
Када се рерна загреје узмите смесу и од ње правите лажне сарме, обликујте их рукама и стављајте у калуп за печење. Као прилог за лажну сарму можете служити бешамел сос, а састојци за њега су већ наведени.
На путеру пропржите зачине и бели лук, затим додајте брашно и на крају млеко.
Пећи у загрејаној рерни на 200 степен 25 до 30 минута.
Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић.