Рецепт за ГАЛЕТЕ - Најукуснији бакин колач мекан попут облака, можете га филовати по жељи
Рецепт за најслађи бакин колач који ће остати мекан данима.
Неки их зову галете, неки вафли, по угледу на белгијску посластицу, која се углавном служи са чоколадом, што признајемо звучи примамљиво, али на крају крајева када год је било која варијанта овог колача у питању,ми не можемо а да се не сетимо тог топлог и магичног назива - бакин колач.
Ако сте и ви љубитељи овог укусног и меканог колача који је све лепши и укуснији што дуже стоји, онда је овај рецепт баш за вас. Уз додатак лимуна и спелте традиционални колач ће добити ноту укуса којој нећете моћи да одолите.
Састојци:
- 3 јаја
- 200 г шећера
- ванилин шећер
- 100 мл уља
- један лимун
- 400 г пшеничног брашна
- 50 г спелтиног брашна
- 200 мл млека
Припрема:
У једну чинију ставите три јаја и 200 г шећера. Све лепо умутите, можете и виљушком, па у смесу сипајте један ванилин шећер и 100 мл уља, па још мало измешајте. Потом у смесу изрендајте и корицу од једног лимуна и у све додајте око 400 г пшеничног брашна и око 50 г спелтиног брашна, као и један прашак за пециво. У смесу ставите и 200 мл млека и све лепо умутите.
Ово је пола мере, а ако желите више колача можете ставити и дупло. На крају подмажите модлу маслацом и пеците колаче које касније можете сервирати уз неки џем, крем или свеже воће, а ако желите још оваквих рецепата можете погледати Јутјуб канал "Биљина брза кухиња".