Рецепт за ПИРОШКЕ - Хрскаве споља, а мекано тесто изнутра, брзо и једноставно се припрема, а укус је незабораван
Можете их филовати по укусу и бирати слатке или слане прилоге.
Представљамо вам рецепт за пирошке. Ево шта вам је потребно од састојака и како се праве.
Састојци:
1 кг брашна Т-400 глатко (100 до 150 грама)
100 мл воде
100 мл млека
1 кашичица шећера
20 до 25 грама квасца, 2 кашичице брашна
Помешајте течне састојке, квасац и 2 кашике брашна, оставите да квацац набубри.
Затим додајте:
3 јаја
180 грама или чаша киселог млека - може и грчки јогурт
300 грама мрвљеног тврђег сира
1,5 кашичице соли
1 прашак за пециво
1 кашичица алкохолног или јабуковог сирћета
Постепено додајте брашно и замесите тесто средње чврстине глатко. Замешено тесто ставите у врећицу и оставите у фрижидеру 1 сат.
Након тога тесто истањити на 1 цм дебљине, изрежите и пржите на врелом уљу без даљег мировања теста. Пржите на врелом уљу и одлажите на решеткасту подлогу да се добро оцеде и буду хрскаве.
Детаљније о рецепту погледајте на каналу Кухиња Валентина Машковић и видеу у наставку.