Recept za PIROŠKE - Hrskave spolja, a mekano testo iznutra, brzo i jednostavno se priprema, a ukus je nezaboravan
Možete ih filovati po ukusu i birati slatke ili slane priloge.
Predstavljamo vam recept za piroške. Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se prave.
Sastojci:
1 kg brašna T-400 glatko (100 do 150 grama)
100 ml vode
100 ml mleka
1 kašičica šećera
20 do 25 grama kvasca, 2 kašičice brašna
Pomešajte tečne sastojke, kvasac i 2 kašike brašna, ostavite da kvacac nabubri.
Zatim dodajte:
3 jaja
180 grama ili čaša kiselog mleka - može i grčki jogurt
300 grama mrvljenog tvrđeg sira
1,5 kašičice soli
1 prašak za pecivo
1 kašičica alkoholnog ili jabukovog sirćeta
Postepeno dodajte brašno i zamesite testo srednje čvrstine glatko. Zamešeno testo stavite u vrećicu i ostavite u frižideru 1 sat.
Nakon toga testo istanjiti na 1 cm debljine, izrežite i pržite na vrelom ulju bez daljeg mirovanja testa. Pržite na vrelom ulju i odlažite na rešetkastu podlogu da se dobro ocede i budu hrskave.
Detaljnije o receptu pogledajte na kanalu Kuhinja Valentina Mašković i videu u nastavku.