Рецепт за ПИТУ ЗАЛИВЕНУ ЈОГУРТОМ - Предлог за вечеру, ево шта вам је потребно
Уколико вам се једе нешто фино, спремите ову укусну питу.
Представљамо вам рецепт за веома укусну питу, брзо се припрема и одлична је идеја за вечеру.
Ево шта је потребно од састојака и како се припрема.
Састојци:
- 4 готова кора за питу
- 300 г сира (по могућству крављи или мешавина сира и павлаке)
- 2 јајета
- 250 мл јогурта
- 100 мл уља
- со по укусу
- мало прашка за пециво (опционално, за мекшу текстуру)
Припрема:
Припремите фил: У великој чинији, помешајте сир са јајима, со по укусу и, ако желите, прашак за пециво. Све добро сједините.
Припрема коре: Поделите коре на два дела за два листа, сваку кору прелијте припремљеним надевом док их не потрошите, а затим завијте први лист, тако урадите и са другим делом кора.
Припрема залива: У посебној посуди, помешајте јогурт, уље и једно јаје. Добро сједините.
Печење: Прелијте припремљену питу са јогурт заливом, па ставите у претходно угрејану рерну (на 200°Ц) и пеците око 30-40 минута, док пита не постане лепе златно-смеђе боје.
Служите: Оставите да се мало охлади, па исеците на порције и уживајте!
Можете и додати мало зачина попут оригана или першуна у фил за додатни укус. Уживајте!