Рецепт за праве ДОМАЋЕ ПУСЛИЦЕ који увек успе - Слаткиш од само 3 састојка воле све генерације
Ако сте љубитељ посластица и тражите дезерт који ће задовољити вашу потребу за нечим хрскавим и слатким, пуслице су савршен избор!
Ко може да одоли мирису свежих домаћих пуслица које се пеку у рерни? Заправо оне се и не пеку, само се суше.
Овај једноставан и неодољив слаткиш, са само три састојка, увек је пун погодак и права посластица за све прилике. Било да их припремате за породични викенд, за славу, или једноставно желите да засладите дан, домаће пуслице су савршен избор. Њихова хрскава спољашњост и мекана унутрашњост крију сласт која се топи у устима и враћа нас у детињство, када су пуслице биле најлепши део сваког стола.
Без обзира на то што је рецепт за пуслице једноставан и брз, резултат је увек фантастичан. Ове слатке куглице љубави воле све генерације – од малих до оних већих, јер њихова блага слаткоћа и лагана текстура чине их универзалним фаворитом. Са само три основна састојка, уз мало труда, можете припремити савршене пуслице које ће одушевити сваког члана породице, али и све ваше госте.
Потребно је:
8 беланаца
500 гр шећера у праху и кристал шећера,
3 кашике лимуновог сока.
Пре него што почнете са припремомјајаставите у фрижидер како би се охладила и била боља за мућење.
Припрема:
Одвојите беланцаод жуманаца, па беланца сипајте у суву посуду. Мутите миксером највећом брзином и постепено додајте шећер. На крају мешања додајте и лимунов сок и наставите да мутите док не добијете чврсту смесу.
Печење:
Припрема је лакши део. Оно где треба обратити пажњу је печење. Пуслице се заправо не пеку, већ се суше на релативно ниској температури.