Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Сочнији ЗАЛОГАЈ нисте пробали - Бакина ПРЕЛИВЕНА ПИТА са сиром од готових кора буди сва чула (ВИДЕО)

20.12.2023. 09:23
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Пита је увек одличан избор, без обзира на годишње доба. Овога пута вам предлажемо преливену питу од готових кора. За припрему ове старинске пите потребно вам је нешто мање од сат времена.

Потребно је:

  • 200 гр сира
  • 500 гр тањих готових кора
  • 100 мл киселе воде
  • 1/2 прашка за пециво
  • 1 кашика киселе павлаке
  • 50 мл уља
  • 3 јаја
  • 200 мл јогурта
Испашће толико ДОБРО, да ће вам бити ЖАО да их ПОЈЕДЕТЕ! Ово су најбољи РЕЦЕПТИ за БОЖИЋНЕ МЕДЕЊАКЕ и идеје за ДЕКОРАЦИЈУmedenjaci

Испашће толико ДОБРО, да ће вам бити ЖАО да их ПОЈЕДЕТЕ! Ово су најбољи РЕЦЕПТИ за БОЖИЋНЕ МЕДЕЊАКЕ и идеје за ДЕКОРАЦИЈУ

Ослић по БАКИНОМ рецепту - Једноставно припремљена риба, ФЕНОМЕНАЛНОГ укуса, укућани ће се ОДУШЕВИТИpržena riba, bakini recepti

Ослић по БАКИНОМ рецепту - Једноставно припремљена риба, ФЕНОМЕНАЛНОГ укуса, укућани ће се ОДУШЕВИТИ

Припрема:

Измешати сир и павлаку, додати мало прашака за пециво. У чинију сипати киселу воду, мало прашка за пециво, уље и измешати. Раширити прву кору на сто па је премазати киселом водом и уљем. Ставити другу преко па и њу премазати. На дно ставити пуни кашику сира па раширити до краја и увити у танку ролницу.

Ређати у округли подмазани плех или обложен и подмазан пек папиром. У посуду разбити јаја, додати јогурт и 1/2 прашка за пециво и мало уља . Све жицом мало измутити па прелити преко пите. Пећи на 200 степени Ц око 40 минута.