Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛЕПИ СЕ ЗА ПРСТЕ! Направите зачињену ПИЛЕТИНУ по рецепту из бакине кухиње, веома је укусна (ВИДЕО)

18.03.2024. 07:29
Пише:
Србија Данас
piletina
пилетина / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Ручак који се брзо и једноставно припрема.

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за зачињену пилетину. 

Потребно је:

  • Сос
  • 2 веће главице црног лука
  • 4 чена белог лука
  • 1 паприка
  • слатка паприка
  • ђумбир
  • кари
  • 200 гр киселе павлаке
  • 1 кашичицу љутенице
  • суви зачин
  • уље

Месо:

600 гр батака пилећих соли биибера слатке паприке уља

Припрема:

Пилетину посолити, додати бибер, паприку и све измешати. У тигањ ставити уље па пржити батаке и додавати по мало воде док не омекне па их запећи.

У шерпу сипати уља па убацити сецкан лук и паприку и пржити. Додати бели лук, зачин, алеву паприку кари, ђумбир и на крају киселу павлаку. Сос можете оставити овако или као ја изблендати штапом да вам буде прави сос. Предлог: Направите кромпир пире, па га ставите на средину већег тањира издубите кашиком па у средуну ставите сос, а около поређајте запечене батаке. Служите уз салату.

Видео рецепт за ово преукусно јело погледајте ОВДЕ.