ЛЕПИ СЕ ЗА ПРСТЕ! Направите зачињену ПИЛЕТИНУ по рецепту из бакине кухиње, веома је укусна (ВИДЕО)
Ручак који се брзо и једноставно припрема.
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за зачињену пилетину.
Потребно је:
- Сос
- 2 веће главице црног лука
- 4 чена белог лука
- 1 паприка
- слатка паприка
- ђумбир
- кари
- 200 гр киселе павлаке
- 1 кашичицу љутенице
- суви зачин
- уље
Месо:
600 гр батака пилећих соли биибера слатке паприке уља
Припрема:
Пилетину посолити, додати бибер, паприку и све измешати. У тигањ ставити уље па пржити батаке и додавати по мало воде док не омекне па их запећи.
У шерпу сипати уља па убацити сецкан лук и паприку и пржити. Додати бели лук, зачин, алеву паприку кари, ђумбир и на крају киселу павлаку. Сос можете оставити овако или као ја изблендати штапом да вам буде прави сос. Предлог: Направите кромпир пире, па га ставите на средину већег тањира издубите кашиком па у средуну ставите сос, а около поређајте запечене батаке. Служите уз салату.
Видео рецепт за ово преукусно јело погледајте ОВДЕ.