Рецепт за укусне БРЕСКВИЦЕ - Ситни колач који обожавају сви и тражиће вам препис
Ево како се спремају и шта вам је потребно од састојака.
Уколико сте спремни да мало експериментишете у кухињи и спремите нешто другачије за своју породицу, ево предлога.
Реч је о популарним бресквицама, веома декоративан и укусан ситни колач.
Састојци:
2 јајета
1 шоља за белу кафу масти
1 шоља шећера
1/2 шоље млека
1 кесица прашка за пециво
4 шоље брашна
Надев:
мрвице
2 кашике џема од кајсије
1 кашика какаоа
1 шоља шећера
мало рума
мало млека
Боје:
1 кесица црвене колачарске боје
1 дл воде
по потреби кристал шећер
Пенасто умутити маст, додати шећер и све добро сјединити. Ставити јаја, млеко, прашак за пециво и уз додавање брашна смесити тесто.
Оставити га 30 минута у фрижидеру и тад вам неће пуцати по врху приликом печења.
Од добијеног теста откидати лоптице величине по жељи,
направити куглицу и ређати у неподмазан плех за печење.
Испећи бресквице на температури од 180 степени до благо румене боје.
Добро их прохладити и издубити мање рупе на свакој лоптици да се добије маса којом се могу филовати полутке.
Фил:
Од добијених мрвица и додатком осталих састојака направити компактну масу. Млека додати тек толико да се добије маса којом се могу филовати полутке. Филовати сваку рупу, спајати по две половине у бресквицу.
У води растворити боју,па умакати бресквице да се поврху сваке полутке обоје.Просусити их, па их уваљати у кристал шећер.
Бресквице направити дан раније, а што дуже стоје све су боље, саветује Кулинарка.