Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Идеална за ЗИМСКЕ ДАНЕ - топла, пуна витамина и електорлита - ЧОРБА са ПРАЗИЛУКОМ одушевиће и НЕПЦА и ИМУНИ СИСТЕМ

26.12.2023. 07:33
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Чорба са празилуком представља изузетно укусно и хранљиво јело које не само да ће задовољити ваше гастрономске чула већ ће и унапредити ваше опште здравље. Празилук, са својим благотворним својствима, додаје специфичан укус овој чорби, чинећи је неодољивом

Поједите тањир ове укусне и здраве чорбице, а ваш организам ће бити захвалан! Реч је о чорбици са празилуком која ће вам пружити не само изузетан укус већ и богатство хранљивих састојака.

НАЈВИШЕ ПРЕТРАЖИВАН РЕЦЕПТ на НЕТУ! Бака Јела данас са нама прави КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - НАЈЛАКША и НАЈБРЖА припрема! bakina kuhinja

НАЈВИШЕ ПРЕТРАЖИВАН РЕЦЕПТ на НЕТУ! Бака Јела данас са нама прави КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - НАЈЛАКША и НАЈБРЖА припрема!

Толико су УКУСНИ да неће остати НИ МРВА! ЗАПЕЧЕНИ СЕНДВИЧи одлични за доручак или лагану вечеру, а припрема ПРЕЈЕДНОСТАВНАzapečeni sendviči

Толико су УКУСНИ да неће остати НИ МРВА! ЗАПЕЧЕНИ СЕНДВИЧи одлични за доручак или лагану вечеру, а припрема ПРЕЈЕДНОСТАВНА

Састојци:

  • 1 велики празилук
  • 1 велика шаргарепа
  • 1 корен целера
  • 1 коцка купуса
  • може 1 кромпир, исечен на коцкице
  • неколико цветова смрзнутог броколија
  • мало бибера
  • со
  • уље
  • суви зачин
  • 1 кашика инстант сушених печурака

Припрема:

  1. Шаргарепу изрендајте, а празилук исецкајте на кругове. Паприку исецкајте на коцкице.

  2. Пропржите све ово на уљу, а затим додајте преостало поврће и прелијте водом. Након пола сата, додајте кашику сувог зачина, мало бибера и размућену кашику кукурузног скроба.

  3. Нека чорбица ври још 2 минута. Ситно исецкајте першунов лист и додајте у чорбу.

  4. Покријте и искључите. Ваша најздравија чорбица је сада спремна за уживање!