clear sky
19°C
17.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NAJVIŠE PRETRAŽIVAN RECEPT na NETU! Baka Jela danas sa nama pravi KOLAČ SA JABUKAMA - NAJLAKŠA i NAJBRŽA priprema!

25.12.2023. 07:38
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Dobrodošli u čarobni svet ukusa, gde se susreću mekoća biskvita i sočnost savršenog nadeva od jabuka! Danas ćemo zajedno istražiti tajne pripreme jednog neodoljivog kolača sa divnim punjenjem od svežih, rendanih jabuka. Prepustite se mirisu koji će ispuniti vašu kuhinju i uživajte u jednostavnom, a istovremeno neodoljivom spoju sastojaka

Prvi put s vama pravim ovaj kolač, a ovo je kao da sam upravo otkrila tajnu poslastičarnice! Evo šta vam je sve potrebno!

Toliko su UKUSNI da neće ostati NI MRVA! ZAPEČENI SENDVIČi odlični za doručak ili laganu večeru, a priprema PREJEDNOSTAVNAzapečeni sendviči

Toliko su UKUSNI da neće ostati NI MRVA! ZAPEČENI SENDVIČi odlični za doručak ili laganu večeru, a priprema PREJEDNOSTAVNA

Zimski STARINSKI lek za probleme sa JETROM i visokim HOLESTEROLOM - Srbi vole rakiju od ove biljke, a melem se JEDNOSTAVNO pripremarakija

Zimski STARINSKI lek za probleme sa JETROM i visokim HOLESTEROLOM - Srbi vole rakiju od ove biljke, a melem se JEDNOSTAVNO priprema

Potrebno:

  • 3 veća jaja
  • 100 ml mleka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 šolje brašna (ne pune)
  • 1 prašak za pecivo
  • Rendana kora limuna ili narandže
  • 100-150 grama šećera
  • 3 kašike džema od kajsije ili bilo koji drugi džem

Nadev:

  • 1 kilogram rendanih jabuka
  • 1 kesica cimeta
  • Šećer za jabuke
  • 100 grama prezli

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni Celzijusa.

Umutite belanca sa šećerom, dodajte brašno s praškom za pecivo, koricu limuna, ulje, mleko, pa sve dobro izjednačite.

Podmažite pleh i pospite ga brašnom.

Sipajte polovinu testa, poravnajte ga i pecite na 180 stepeni C 10 minuta.

Jabuke izrendajte, dodajte cimet i šećer po želji. Umešajte prezle malo u ulje i dodajte u jabuke.

Na polupečen biskvit nanesite 3 kašike džema, pa rasporedite rendane jabuke i izjednačite.

Isipajte drugu polovinu testa, poravnajte i vratite u rernu. Pecite još 50 minuta na 180 stepeni C.

Nakon hlađenja, pospite prah šećerom i secite u kocke. Preporučujemo oštar nož jer je kolač vrlo mekan i prelep poput duše. Uživajte!