Резанца са маком, БОМБА укуса: Војвођански традиционални слаткиш који ће вас ОДУШЕВИТИ за само 30 минута
Ово јело је прави пример како једноставни састојци, када се спреме с љубављу, могу створити нешто што ће остати у сећању свих који га пробају.
19.03.2025.
09:25
Коментари (0)
Ако сте икад посетили Војводину, вероватн сте чули за резанца са маком, традиционални слатки специјалитет који одушевљава својом једноставношћу и незаборавним укусом.
Састојци
- 500 г тестенине таљателе
- 300 г млевеног мака
- 250 мл млека
- 75 г шећера
- 1 кесица ванил шећера
Тестенину скувајте према упуству са паковања.
У шерпу ставите мак и млеко и кувајте на лаганој ватри уз додавање шећера и ванилин шећера. Кувајте док не почне да кључа, док мак не постане мекан и скуван.
Помешајте тестенину са мало уља, а потом сједините са смесом од мака.
Детаљније о начину припреме на видеу Паметни рецепти.