Rezanca sa makom, BOMBA ukusa: Vojvođanski tradicionalni slatkiš koji će vas ODUŠEVITI za samo 30 minuta
Ovo jelo je pravi primer kako jednostavni sastojci, kada se spreme s ljubavlju, mogu stvoriti nešto što će ostati u sećanju svih koji ga probaju.
19.03.2025.
09:25
Komentari (0)
Ako ste ikad posetili Vojvodinu, verovatn ste čuli za rezanca sa makom, tradicionalni slatki specijalitet koji oduševljava svojom jednostavnošću i nezaboravnim ukusom.
Sastojci
- 500 g testenine taljatele
- 300 g mlevenog maka
- 250 ml mleka
- 75 g šećera
- 1 kesica vanil šećera
Testeninu skuvajte prema upustvu sa pakovanja.
U šerpu stavite mak i mleko i kuvajte na laganoj vatri uz dodavanje šećera i vanilin šećera. Kuvajte dok ne počne da ključa, dok mak ne postane mekan i skuvan.
Pomešajte testeninu sa malo ulja, a potom sjedinite sa smesom od maka.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Pametni recepti.