Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПИЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ НА БАКИН НАЧИН - Преукусно је и БРЗО се припрема, а један састојак је кључан (ВИДЕО)

11.11.2022. 09:22
Пише:
Србија Данас
piletina
пилетина / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Предлог за данашњи ручак!

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за савршена пилећа прса. 

Потребно је:

  • пар пилећих прса
  • 100 гр шунке
  • 50 гр качкаваља листови
  • 50 г сувог врата
  • 4 кашике кремастог сира за мазање
  • 3 сира зденка
  • мало ренданог качкаваља
  • зачин за пилетину
  • суви зачин
  • мало белог лука у гранулама
  • мало ренданог качкаваља
Лавови САМО СМИРЕНО, пред вама је изазован дан, Рибе да поведу РАЧУНА о ЗДРАВЉУ - Хороскоп за ПЕТАК је спреман

Лавови САМО СМИРЕНО, пред вама је изазован дан, Рибе да поведу РАЧУНА о ЗДРАВЉУ - Хороскоп за ПЕТАК је спреман

МИЛИОНИ, КАМИОНИ, А ЈЕДЕ ПАСУЉ ИЗ КОНЗЕРВЕ: За српског певача сви верују да је МИЛИОНЕР, а снимљено како заправо живи

МИЛИОНИ, КАМИОНИ, А ЈЕДЕ ПАСУЉ ИЗ КОНЗЕРВЕ: За српског певача сви верују да је МИЛИОНЕР, а снимљено како заправо живи

Припрема:

Пилетину исећи на танке шницле па између фолије мало истањити. 

Посуту сувим зачином и зачином за пилетину. и мало маслиновим уљем и белим луком Измешати рукама. 

Прву шницлу раширити у послужавник па премазати са крем сиром, преко ставити листове шунке, затим  мало премазати топљени сиз зденка  па лист сувог врата. затим одозго качкаваљ и премати сиром и месо. 

Одозго ситно  изрендати качкаваљ. Можете овај састав и редостлед измењати сами како вама одговара. 

Тепсију обложити пек папиром и месо ређати у плех. Пећи на 220 степени Ц око 30.40 мин да зарумени. Служити топло. Неописиво добро. Кремасно мекано само цури  прсти се лижу