clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PILEĆE PEČENJE NA BAKIN NAČIN - Preukusno je i BRZO se priprema, a jedan sastojak je ključan (VIDEO)

11.11.2022. 09:22
Piše:
Srbija Danas
piletina
piletina / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Predlog za današnji ručak!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za savršena pileća prsa. 

Potrebno je:

  • par pilećih prsa
  • 100 gr šunke
  • 50 gr kačkavalja listovi
  • 50 g suvog vrata
  • 4 kašike kremastog sira za mazanje
  • 3 sira zdenka
  • malo rendanog kačkavalja
  • začin za piletinu
  • suvi začin
  • malo belog luka u granulama
  • malo rendanog kačkavalja
Lavovi SAMO SMIRENO, pred vama je izazovan dan, Ribe da povedu RAČUNA o ZDRAVLJU - Horoskop za PETAK je spreman

Lavovi SAMO SMIRENO, pred vama je izazovan dan, Ribe da povedu RAČUNA o ZDRAVLJU - Horoskop za PETAK je spreman

MILIONI, KAMIONI, A JEDE PASULJ IZ KONZERVE: Za srpskog pevača svi veruju da je MILIONER, a snimljeno kako zapravo živi

MILIONI, KAMIONI, A JEDE PASULJ IZ KONZERVE: Za srpskog pevača svi veruju da je MILIONER, a snimljeno kako zapravo živi

Priprema:

Piletinu iseći na tanke šnicle pa izmedju folije malo istanjiti. 

Posutu suvim začinom i začinom za piletinu. i malo maslinovim uljem i belim lukom Izmešati rukama. 

Prvu šniclu raširiti u poslužavnik pa premazati sa krem sirom, preko staviti listove šunke, zatim  malo premazati topljeni siz zdenka  pa list suvog vrata. zatim odozgo kačkavalj i premati sirom i meso. 

Odozgo sitno  izrendati kačkavalj. Možete ovaj sastav i redostled izmenjati sami kako vama odgovara. 

Tepsiju obložiti pek papirom i meso redjati u pleh. Peći na 220 stepeni C oko 30.40 min da zarumeni. Služiti toplo. Neopisivo dobro. Kremasno mekano samo curi  prsti se ližu