Преукусна САРМА по БАКИНОМ рецепту, ДОДАЛА је и СЛАНИНИЦУ, припрема се БРЗО и једноставно (ВИДЕО)
Уколико не знате шта да спремате за ручак дана, ево идеје.
05.06.2021.
10:31
Коментари (0)
Из бакине кухиње данас стиже рецепт за преукусну сармицу, састојке сви воле и идеална је за викенд ручак и породично окупљање.
Потребно је:
- Листови блитве
- 250 -300 гр млевеног меса
- 2 струка младог црног лука
- 4 чена белог лука
- 1 шаргарепа на коцкице
- 1 јаје
- 1 мала шољица бареног пиринча
- соли, бибера мл. црнена паприка
- 50 гр листиће суве сланине
- уље
Одлично за АСМАТИЧАРЕ, подстиче ПЛОДНОСТ, опоравља организам: Ово воће је СУПЕРХРАНА, веома је ЈЕФТИНО и приступачно

Одлично за АСМАТИЧАРЕ, подстиче ПЛОДНОСТ, опоравља организам: Ово воће је СУПЕРХРАНА, веома је ЈЕФТИНО и приступачно
Лош ЗАДАХ, дијареја, КРВ у столици: Уколико имаш неки од ових СИМПТОМА, одмах се ОБРАТИ ЛЕКАРУ

Лош ЗАДАХ, дијареја, КРВ у столици: Уколико имаш неки од ових СИМПТОМА, одмах се ОБРАТИ ЛЕКАРУ
За прелив:
- 200 гр. киселе павлаке
- 100 мл млека
- 2 јаја
- 1 мала шољица наренданог качкаваља
Припрема:
Исецкати црни лук танко, а шаргарепу на коцкице па пропржити. Додати у млевено месо и измешати. Додати мл. паприку, соли бибера, јаје и обарен пиринач. Изгњечити бели лук и све измешати. Листове блитве опрати и исечи дршке, увијати саримицу.
Ређати у подмазан плех. У чинију разбити јаја, додати павлаку млеко и рендан качкаваљ. Све жицом изједначити. Прелити преко сармица. Преко сармица поређати суву сланиницу. Пећи на 210 степени Ц око 45 мин. да порумени. Служити по жељи уз кисело млеко.. Фантазија укуса.