Савршен РУЧАК за ПОСНЕ дане: Пасуљ са поврћем који осваја укусима и пуни енергијом - укусан, здрав и лаган за припрему
Ако желите да припремите традиционално јело са модерним додиром, ево како можете направити савршен пасуљ са поврћем.
Пасуљ је једно од најомиљенијих јела у многим домаћинствима, познато по томе што је богато влакнима, витаминима и минералима. Када се комбинује са поврћем, добија се савршен баланс укуса и хранљивих састојака, идеално за здрав и укусан оброк.
Састојци
- 400 г пасуља
- 1 главица сецканог црног лука
- 1 зелена љута папричица
- 1 ловоров лист
- 1 већи сецкани кромпир
- 1 исецкана тиквица
- 1 већа исецкана шаргарепа
- Неколико зрна бибера
- Уље
- 1 кашика гриза
- 1 кашичица слатке млевене паприке
- 1 кашика сувог зачина
- Млевени бибер
- 1 главица сецканог белог лука
Пасуљ је најбоље претходно опрати у неколико вода како би се ослободио нечистоћа. Потом га ставите да проври у води, а затим га поново исперите. Ово ће омогућити да се пасуљ скува брже и да се укус буде чисти.
У лонац ставите пасуљ са водом, затим додајте сецкани црни лук, зелену љуту папричицу, ловоров лист, кромпир и тиквицу. Добро промешајте и оставите да се кувају док поврће не омекша. Затим додајте шаргарепу, зрна бибера и уље. Оставите да се све кува док пасуљ и поврће потпуно не буду били скувани.
У мањој чинији, одлите мало воде из лонца и у њу додајте гриз, млевену паприку, млевени бибер, суви зачин и још мало уља. Здробљени бели лук ставите у ову смесу и све добро промешајте. Ову смесу потом сипајте у лонац са пасуљем.
Оставите да све заједно ври неколико минута како би се укуси добро повезали. На крају, додајте свеже исецкан першун и промешајте.
Детаљније о начину припреме на видеу Бакина кухиња.