Savršen RUČAK za POSNE dane: Pasulj sa povrćem koji osvaja ukusima i puni energijom - ukusan, zdrav i lagan za pripremu
Ako želite da pripremite tradicionalno jelo sa modernim dodirom, evo kako možete napraviti savršen pasulj sa povrćem.
Pasulj je jedno od najomiljenijih jela u mnogim domaćinstvima, poznato po tome što je bogato vlaknima, vitaminima i mineralima. Kada se kombinuje sa povrćem, dobija se savršen balans ukusa i hranljivih sastojaka, idealno za zdrav i ukusan obrok.
Sastojci
- 400 g pasulja
- 1 glavica seckanog crnog luka
- 1 zelena ljuta papričica
- 1 lovorov list
- 1 veći seckani krompir
- 1 iseckana tikvica
- 1 veća iseckana šargarepa
- Nekoliko zrna bibera
- Ulje
- 1 kašika griza
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- Mleveni biber
- 1 glavica seckanog belog luka
Pasulj je najbolje prethodno oprati u nekoliko voda kako bi se oslobodio nečistoća. Potom ga stavite da provri u vodi, a zatim ga ponovo isperite. Ovo će omogućiti da se pasulj skuva brže i da se ukus bude čisti.
U lonac stavite pasulj sa vodom, zatim dodajte seckani crni luk, zelenu ljutu papričicu, lovorov list, krompir i tikvicu. Dobro promešajte i ostavite da se kuvaju dok povrće ne omekša. Zatim dodajte šargarepu, zrna bibera i ulje. Ostavite da se sve kuva dok pasulj i povrće potpuno ne budu bili skuvani.
U manjoj činiji, odlite malo vode iz lonca i u nju dodajte griz, mlevenu papriku, mleveni biber, suvi začin i još malo ulja. Zdrobljeni beli luk stavite u ovu smesu i sve dobro promešajte. Ovu smesu potom sipajte u lonac sa pasuljem.
Ostavite da sve zajedno vri nekoliko minuta kako bi se ukusi dobro povezali. Na kraju, dodajte sveže iseckan peršun i promešajte.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bakina kuhinja.