Савршена ЂУРЂЕВДАНСКА ТОРТА - Припремите кремасту творевину коју ће свако обожавати, брзо и једноставно
Прославите једну од највећих српских слава уз ову торту.
Ђурђевдан је на листи најраспрострањенијих слава, а за ту прилику ваља припремити што више ђаконија. Нек међу послужењем буде ова торта.
Састојци за кору:
- 300 г млевеног кекса
- 100 г истопљеног путера
- 140 мл млека
За слој од јагоде:
- 300 г јагода (може и друго смрзнуто црвено воће)
- четири кашике шећера
- ванилин шећер
- кашика лимуновог сока
- две кашике густина
- четири кашике воде
За фил од пистаћа:
- 250 г маскарпоне сира
- 200 г крема од пистаћа
- 300 мл слатке павлаке
- две кесице кремфикса
За бели слој:
- 100 г беле чоколаде
- 50 мл слатке павлаке
Припрема:
Помешајте све састојке за кору и утисните у калуп пречника 22 цм. Одложите у фрижидер.
За слој од јагода скувајте јагоде са шећером, лимуновим соком и ванилин шећером, по жељи испасирајте. Густин помешајте са водом и додајте у проврело воће.
Мешајте константно и кувајте док се не згусне. Прохладите пар минута, распоредите по кори и оставите са стране да се охлади у потпуности.
За пистаћ фил кратко умутите маскарпоне сир и пистаћ крем. Слатку павлаку и кремфикс засебно сједините. Умућену слатку павлаку спојите са филом и распоредите преко јагода слоја. Ставите у фрижидер.
За бели слој загрејте слатку павлаку са чоколадом, а чим се смеса истопи и сједини, прелијте преко фила и оставите торту да се хлади најмање 3ч. Пријатно!