Савршено ПРАСЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ за ПРВИ МАЈ - Трик је усољавању, а поступак не може бити једноставнији, не подразумева маринаду
На овај начин ћете добити хрскаву кожицу и укусно месо.
Уколико нисте намеравали да роштиљате за Први мај, једнако добар оброк можете припремити код куће. Незахтевно печење донеће вам сластан ужитак.
Прасеће месо, грамаже по жељи, добро оперите и осушите. Усолите га најпре са унутрашње, па са спољашње стране. Водите рачуна о количини јер, ако премало ставите, сољење већ печеног меса неће донети исти укус. Засеците га пажљиво.
Прасетину ставите у хладну рерну на 250 степени, око пет минута. Потом смањите температуру на 180 степени и пеците 3 и по сата. Повремено проверавајте какво је стање са кожицом, нарочито ако имате јачу рерну. Све време доливајте воду.
Када приметите да је готово нестала, долијте још. Важно је да месо константно буде влажно јер ће само тако испасти сочно. У супротном, добићете суву прасетину која се тешко одваја од костију.
Водом која се налази на дну прелијте врх меса. Потом окрените прасетину и пустите да се тако пече сат времена. После тога, вратите на првобитно стање исти временски период, да би се кожица заруменела. Служите уз неку освежавајућу салату. Пријатно!
Сличан рецепт остављамо вам на линку испод.