Знак да је ПРЕД ИСТЕКОМ РОКА - Овакву СЛАНИНУ ИЗБЕГАВАЈТЕ, ево како ћете знати да је КОНТАМИНИРАНА
Опрез приликом куповини!
Сланина се код нас редовно једе, поготово наши старији најбоље знају, јер је већина и одрасла на њој. Јако је важно да пре куповине обратите пажњу на одређене ствари.
На време морате да сазнате како изгледа покварена и такву никако немојте да купујете.
Милица Тодоровић је ЉУБИЛА колегу из "Звезда Гранда": БИли су две године у вези, а данас изгледа ОВАКО
Сви ГЛЕДАЈУ у ХАЉИНУ Анастасије Ражнатовић - Смело, захтева савршену линију, а један детаљ се издваја (ФОТО)
Уколико сте у трговини и купујете кобасицу, тражите кобасицу којој је површина глатка и сјајна. Уколико је кобасица лепљива, најбоље је не куповати. Лепљива кобасица је пред истеком рока трајања. Такође је важна боја кобасице.
Ако је кобасица при врху постала сивкаста и зеленкаста, немојте је конзумирати. Кобасицу не би требали држати у замрзивачу дуже од 2 – 3 месеца јер тада кобасица губи на квалитету и измењује укус.
Покварено суво месо не би требало да једете јер у месу постоји мноштво бактерија које можете унети у ваш организам.
Уколико имате сланину која губи своју црвену боју те добија бледу сивкасту, то значи да се покварила. Слично као и код кобасице, када сланина постане слузава или лепљива то значи да јој је рок трајања при крају.
Уколико сланина има кисели мирис то такође значи да је покварена и не би ју било паметно јести. Уколико приметите било какве знакове кварења на сланини, баците је како не бисте контаминирали и осталу храну у вашем фрижидеру.