СПОЈИТЕ НЕСПОЈИВО: Укуси које (не) треба мешати
Чик пробајте...
НУТЕЛА И ПОМФРИТ
Слатко-слана и наизглед неспојива комбинација. Со појачава укус, што ће повећати перцепцију слаткоће у храни.
Када размишљате о овом споју намирница, мислите на забавну верзију популарног спајања чоколаде и морске соли.
Нутелу можете заменити и чоколадним милкшејком.

ОВО СУ СИМПТОМИ РАКА ЈЕТРЕ, А МНОГИ ИХ ИГНОРИШУ: Ако ОВО приметиш код себе, одмах ПОСЕТИ ЛЕКАРА!

ПОТРЕБНА ТИ ЈЕ САМО ОВА БИЉКА: Регулише ПРОБАВУ, смирује МИГРЕНЕ, побољшава ПАМЋЕЊЕ!
ЧИЛИ У ПРАХУ И ВОЋЕ
Ова слатко-љута комбинација намирница је популарна у латинској Америци. Љуткасти зачин и топлота повећавају слаткоћу воћа.
Можете да покушате са лубеницом, мангом, ананасом, кокосом, папајом, наранџом и дињом.
КИСЕЛИ КРАСТАВЦИ И ЧЕДАР СИР
У Великој Британији је ова комбинација намирница омиљена. Трик је у томе да користите стари чедар сир који ће смањити горчину и слани укус краставчића.
Ставите их на парче хлеба и направите сендвич или само комбинацију краставчића и чедар сира за брзу грицкалицу.
КАВИЈАР И БЕЛА ЧОКОЛАДА
Мало соли из беле чоколаде појачава укус и ублажава сладак укус, тако да бела чоколада итекако може да се комбинује са сланим састојцима, а комбинација кавијара и беле чоколаде ће бити преукусан спој.
КАФА И НАРАНЏА
Обично пијете цеђену наранџу и кафу одвојено од доручка, али ако додате мало сока од наранџе у кафу, добићете слатко-горку комбинацију која ће се испоставити као савршен укус.
СЛАНИНА И ЏЕМ
Ова комбинација има слатко-слан укус, а када је једном пробате жалићете што се овог споја нисте сетили раније.
Испржите два парчета сланине и ставите их између две кришке хлеба и преко тога намажите свој омиљени џем.
Или умочите парче сланине право у џем и засладите се.

ШТЕТНА ПО БЕБИНО ЗДРАВЉЕ: Труднице које имају ОВУ навику, могу ОЗБИЉНО угрозити плод

ПРЕТИ ВАМ МАСНА ЈЕТРА! Ево који ПЛОД не треба да једете у ВЕЛИКИМ количинама!
ЏИН И МАЛИНЕ
Ставите неколико малина у џин-тоник и уживајте свим чулима у освежавајућем напитку.
КИСЕЛИ КРАСТАВЦИ И СЛАДОЛЕД
Со из киселих краставаца је неопходна за циркулацију крви и метаболизам, док ће вам шећер и масти из еурокрема обезбедити брз прилив енергије.
КЕЧАП И ТАМНА ЧОКОЛАДА
Тамна чоколада има ноту парадајза у себи, па ћете овом комбинацијом само повећати овај укус и учинити га још укуснијим. Обе намирнице такође деле арому коријандера, захваљујући молекулу линалоол, па када се ове намирнице споје, укус постаје још јачи и лепши.
ЧОКОЛАДА И СОЈА СОЈ
Слани укус соја соса појачава укус чоколаде, а заједно ове намирнице садрже воћне, цветне, печене и шумске компоненте, које доносе оно најбоље једно у другом.
Пробајте да умочите штанглу чоколаде у соја сос или да га поспете по чоколадном колачу или дезерту.
ПИЦА МАРГАРИТА И ЈАГОДЕ
Парадајз, босиљак и моцарела су сјајна подлога за јагоде.
Укус јагоде није претерано различит од укуса парадајза, па се ове две намирнице допуњују.
ТАМНА ЧОКОЛАДА И РОТКВИЦЕ
Када заједно поједете ове две намирнице, добијате робустан земљани укус са примесама сласти и горчине.
Покушајте да преко салате с ротквицама поспете коцкице тамне чоколаде.

ОВАЈ ВИТАМИН СПРЕЧАВА НАСТАНАК РАКА КОЖЕ: Ево која је ПРЕПОРУЧЕНА дневна доза уноса - имају га ОВЕ биљке

НАУЧНИЦИ СУ ДОКАЗАЛИ! Ова врста ЧОКОЛАДЕ, смањује симптоме ДЕПРЕСИЈЕ! Уживаћеш у свакој КОЦКИЦИ!
ПИЦА И ТУЊЕВИНА
Укус туњевине ће пицу учинити укуснијом. Покушајте да преко пице поспете туњевину и видећете како ћете уживати у незаборавном укусу.
ЈАГОДЕ И ПАРМЕЗАН
Јагоде уваљане у пармезан су још лепше и боље од јагода умочених у чоколаду.
Бутерна киселина из пармезана у споју са флавоноидима из јагода пружа појачану слатко-слан укус.
ТОПЛА ЧОКОЛАДА И АВОКАДО
Ако желите додатни укус и баршунасту глаткоћу у устима, додајте авокадо вашој топлој чоколади.
Испасирајте авокадо и онда га додајте вашем споју топлог какаа и млека.
АНАНАС И ПЛАВИ СИР
Ананас и сир заправо деле многе састојке, а када се упаре, заједничке компоненте остварују интеракцију и појачавају укус.ж