Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СРПСКА ПИТА ГУЖВАРА СА СИРОМ: Брза пита лепша од бурека, БАШ СВИМА успева (РЕЦЕПТ)

11.12.2022. 08:51
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Идеја за недељни ручак

Потребно је:

  • 500 гр танких кора
  • 200-300 гр сира
  • 3 јаја
  • 200-300 мл. јогурта
  • 1/2 прашка за пециво
  • уље
РАСКОШАН УКУС! Направите ШАРЕНУ ВЕКНУ, по рецепту из бакине кухиње, одушевиће вас ово јело (ВИДЕО)

РАСКОШАН УКУС! Направите ШАРЕНУ ВЕКНУ, по рецепту из бакине кухиње, одушевиће вас ово јело (ВИДЕО)

СЕКА АЛЕКСИЋ ИМА РЕЦЕПТ ЗА МОЋАН ИМУНИТЕТ: Преноси се годинама с колена на колено, потребна су само 2 САСТОЈКА

СЕКА АЛЕКСИЋ ИМА РЕЦЕПТ ЗА МОЋАН ИМУНИТЕТ: Преноси се годинама с колена на колено, потребна су само 2 САСТОЈКА

Припрема:

Издробити  сир, додати јаја и прашак за пециво. Сипати јогурт и уље и све изједначити .Округли плех обложити пек папиром и мако премазати уљем.

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

На дно  раширити прву кору. Једну кору умочити у припремљену смешу и ређати у плех тако да умочени део буде на површити. Згужване  умочене коре ређати у круг лагано, никако не притискати. 

На крају прекрити ивицама прве коре које висе преко обруча плеха па поклопити једном кором. Ако је остало надева прелити одозго. Пећи на 200 степени Ц око 45-45 минута