СРПСКА ПИТА ГУЖВАРА СА СИРОМ: Брза пита лепша од бурека, БАШ СВИМА успева (РЕЦЕПТ)
11.12.2022.
08:51
Идеја за недељни ручак
Потребно је:
- 500 гр танких кора
- 200-300 гр сира
- 3 јаја
- 200-300 мл. јогурта
- 1/2 прашка за пециво
- уље
РАСКОШАН УКУС! Направите ШАРЕНУ ВЕКНУ, по рецепту из бакине кухиње, одушевиће вас ово јело (ВИДЕО)
РАСКОШАН УКУС! Направите ШАРЕНУ ВЕКНУ, по рецепту из бакине кухиње, одушевиће вас ово јело (ВИДЕО)
СЕКА АЛЕКСИЋ ИМА РЕЦЕПТ ЗА МОЋАН ИМУНИТЕТ: Преноси се годинама с колена на колено, потребна су само 2 САСТОЈКА
СЕКА АЛЕКСИЋ ИМА РЕЦЕПТ ЗА МОЋАН ИМУНИТЕТ: Преноси се годинама с колена на колено, потребна су само 2 САСТОЈКА
Припрема:
Издробити сир, додати јаја и прашак за пециво. Сипати јогурт и уље и све изједначити .Округли плех обложити пек папиром и мако премазати уљем.
На дно раширити прву кору. Једну кору умочити у припремљену смешу и ређати у плех тако да умочени део буде на површити. Згужване умочене коре ређати у круг лагано, никако не притискати.
На крају прекрити ивицама прве коре које висе преко обруча плеха па поклопити једном кором. Ако је остало надева прелити одозго. Пећи на 200 степени Ц око 45-45 минута