clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

RASKOŠAN UKUS! Napravite ŠARENU VEKNU, po receptu iz bakine kuhinje, oduševiće vas ovo jelo (VIDEO)

10.12.2022. 09:20
Piše:
Srbija Danas
vekna
vekna / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Preporuka!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za rolat sa krompirom, pečurkama i raznim povrćem.

Potrebno je: 

  • 4 krompira
  • malo začina
  • malo ml. paprike, bibera ulje
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 sveže paprike
  • 1/2 šoljice pirinča
  • malo belog luka u granulama
  • 200 gr šampinjona
  • 100 gr kačkavalja
  • ulje
Strelac u RASKORAKU SA SVIMA, Ribe ČUVAJTE se NEPRILIKA na POSLU - Horoskop za subotu je spreman

Strelac u RASKORAKU SA SVIMA, Ribe ČUVAJTE se NEPRILIKA na POSLU - Horoskop za subotu je spreman

 

Priprema:

Kromir oguliti pa ga iseći na što tanje krugove. Dodati začine biber so. Na ulju propržiti na rezance crni luk i papriku, dodati na listove šampinjone i njih izdinstati. Dodati začin so biber beli luk granule i ulje.

Pleh obložiti pek papirom malo ga premazati uljem i  poređati listove krompira jedan ispod druga. Staviti krompir da se peče na 220 stepeni C oko 15 minuta. Izvaditi iz rerne pa na njega istresti šampinjone sa paprikom  i rasporediti. Dodati rendan krompir. Polako uz papir uviti krompir u rolat.. Staviti malo kačkavalja preko krompira i peći još 30-40 minuta da krompir lepo  porumeni. Prohlađeno seći. Fantazija ukusa.. Prijatno!