СТАРИ СРПСКИ НАРОДНИ РЕЦЕПТИ ПРОТИВ ГРИПА: Један од њих је проверена пилећа чорба - ојачаће имунитет у дану
Заштитите се на време у хладним данима против грипа и ојачајте имуните.
Чим дође хладније време требало би да заштитимо и ојачамо наш организам како бисмо спречили прехладе и грип. Сви знамо колико предности имају мед, ораси, лимун, поморанџа, пилећа супа... Такође све ове намирнице су и пуне витамина што је додатни плус. Када се већ разболите ови природни лекови ће вам олакшати симптоме, неће вас излечити. Али, ако их редовно конзумирате онда ћете спречити појаву грипа тако што ћете ојачати имуните.
Можете да пробате и тинктуру од белог лука јер он има антибактеријско, антивирусно, антигљивично, антипаразитско и антиоксидацијско дејство.
На лице тетовирала ЛИК БИВШЕГ ДЕЧКА, а када су чули шта јој је све радио - људи су се ПОБЕСНЕЛИ: "Ма, ви сте сви љубоморни"
БЕОГРАЂАНКА ЗБОГ БАХАТОГ МИЛИЈАРДЕРА ЗАВРШИЛА У КОЛИЦИМА: Покушао да је ПОДМИТИ скупим поклонима и избегне тужбу
МЕД, ОРАСИ и ЛИМУН
Како бисте ојачали имунитет и заштитили себе од грипа и вируса припремите природан лек од намирница које побољашавају наше здравље. Ова лековита природна комбинација ојачаће ваш организам.
Састојци:
- 1/2 кг ливадског меда
- 1/2 кг млевених ораха
- 1 лимун
Припрема:
Ове састојке помешајте у тегли и узимајте по кашичицу на сваких 5-6 сати.
ПИЛЕЋА СУПА
Сви знамо да се зими доста једу супе и чорбе јер нам помажу да спречимо прехладу. Пилећа супа је синоним за лек против прехладе и сви знамо како су нас баке увек терале да једемо како бисмо били здрави. Она јача ваш имуни систем и чисти дисајне путеве.
Састојци:
- 1 црни лук
- 2 шаргарепе
- 300 г грашка
- 3 кромпира
- 1 пашканат
- 2 батака са карабатаком
- 2 л воде
- со, бибер, биљни зачин, першун
- 1 жуманце
- 2 кашике киселе павлаке
- 1 кашичица сенфа
Припрема:
На нижој темепратури издинстајте ситно исецкани лук, шаргарепу, со и пашканат. Додајте грашак и динстајте 5 минута. Додајте исецкани кромпир, бибер и батаке, па сипајте 2 л воде. Кувајте на јачој температури, док чорба не проври. Када се појави пена, склоните је. Смањите температуру и кувајте још 40 минута. Након тога извадите месо и оставите га да се мало прохлади. У вечој чинији сједините киселу павлаку, сенф и жуманце. Чорбу склоните са шпорета.
Сипајте неколико кутлача чорбе у умућену павлаку, добро промешајте, па вратите у врућу чорбу. Месо очистите од костију, кожице и жилица па исеците на коцкице. Додајте у чорбу месо и исецкани першун. Промешајте, па пробајте. По укусу додатно зачините чорбу.
ЧАЈЕВИ
Биљне, али и воћне чајеве можете да пијете током целе јесени и зиме превентиве ради. Чај са наном у који сте додали мало ђумбира, лимуна и меда је одличан избор.
СВЕЖЕ ЦЕЂЕНИ ЦИТРУСНИ СОК
Исцедите лимун, поморанџу и грејп и додајте 1 кашичицу лимуна. Ово цитрнусно воће садржи витамин Ц који помаже код јачања имунитета. Пијет 1 дневно сок, ако не можете да стигнете да цедите, онда бар 2x недељно.