СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРИЛИ НА КОНЗУМИРАЊЕ ЗЕЛЕНЕ САЛАТЕ: "Јесте здрава, али је НАЈВЕЋИ БРОЈ ТРОВАЊА повезан управо са њом!"
Неопходно је знати ове чињенице пре него се упустимо у здравије навике.
У случају да сте се икада питали која је најризичнија намирница коју можете конзумирати, резултати недавног истраживања могли би вас поприлично изненадити.
Наиме, амерички Цонсумер Репортс недавно је објавио попис неколико најризичнијих намирница, а оно чиме су се бавили била је првенствено анализа података о потенцијалним болестима које се преносе храном.

Све више пацијената у СРБИЈИ са овим проблемом! Због дехидрације и КЛИМЕ јавља се окидач за МОЖДАНИ УДАР - ово су симптоми

СКУПО ЋЕ ВАС КОШТАТИ: Нутриционисткиња РАЗРЕШАВА МИСТЕРИЈУ о НУДЛАМА, неће вам се свидети шта има да каже о најомиљенијем инстант оброку

Имате дијабетес? Одговорите на ових неколико питања и помозите другима
На првом месту, како објашњавају, се налази зелена салата, а тровања повезана са свежом зеленом салатом и салатама пакованим у кесе као што је то најчешће случај у супермаркетима, изазвала су више смртних случајева него било која друга врста хране у протеклих пет година.
Један извор њихове контаминације је вода која се користи за наводњавање поља салате, а истраживање је показало како је између 2017. и 2022. године свеукупно 614 људи у Америци оболело од Escherichije цоли или листерије. Исто тако, чак једанаестеро људи од 614 заражених преминуло је због последица тровања.
Како објашњавају аутори студије, највећи ризик управо се налази у самим кесицама паковане салате на којима пише да је она већ опрана, па је многи људи уопште не перу пре конзумирања, што је велика грешка.