СВИ ИХ БАЦАМО, А ОНЕ СУ ВРЛО ЛЕКОВИТЕ: Ево како да искористите ПЕТЕЉКЕ од трешања!
28.05.2020.14:43
Пише:
Србија Данас
Сетите се следећи пут кад их будете јели.
Сезона трешања је у пуном јеку и сви волимо да уживамо у њиховом укусу. Док се сладимо овим укусним воћем, не обраћамо пажњу на петељке које су изузетно здраве.
АНАФИЛАКТИЧКИ ШОК: Ево како настаје и на који начин је потребно благовремено одреаговати!
Некада су наше баке и деке петељке одвајали и сушили како би од њих направили чај.
Чај од петељки трешања је одличан лек који успешно лечи обољења бубрега, упале мокраћних канала, а користан је и код избацивања камена у бубрегу. Научници са Универзитета Мичиген су помно испитивали лековитост петељки и закључили да оне имају изузетно моћно дезинфекционо дејство, што помаже организму да се очисти од нежељених микроорганизама.
Припрема чаја је врло једноставна. Петељке најпре треба добро осушити на сунцу и у литар кључале воде додати шаку петељки. Кувати два минута и након тога поклопити посуду и течност оставити да одстоји сат времена.
Чај можете конзумирати 3-4 пута дневно, а можете га засладити и медом.