Sezona trešanja je u punom jeku i svi volimo da uživamo u njihovom ukusu. Dok se sladimo ovim ukusnim voćem, ne obraćamo pažnju na peteljke koje su izuzetno zdrave.
ANAFILAKTIČKI ŠOK: Evo kako nastaje i na koji način je potrebno blagovremeno odreagovati!
Nekada su naše bake i deke peteljke odvajali i sušili kako bi od njih napravili čaj.
Čaj od peteljki trešanja je odličan lek koji uspešno leči oboljenja bubrega, upale mokraćnih kanala, a koristan je i kod izbacivanja kamena u bubregu. Naučnici sa Univerziteta Mičigen su pomno ispitivali lekovitost peteljki i zaključili da one imaju izuzetno moćno dezinfekciono dejstvo, što pomaže organizmu da se očisti od neželjenih mikroorganizama.
Trešnja / Izvor: Profimedia
Priprema čaja je vrlo jednostavna. Peteljke najpre treba dobro osušiti na suncu i u litar ključale vode dodati šaku peteljki. Kuvati dva minuta i nakon toga poklopiti posudu i tečnost ostaviti da odstoji sat vremena.
Čaj možete konzumirati 3-4 puta dnevno, a možete ga zasladiti i medom.
20. decembra stiže MLAD MESEC: OVOM horoskopskom znaku dolazi eksplozija ljubavi, novca i sreće - ali OVO mora da uradi odmah da ne propusti kosmičku šansu
Penzionerima u Srbiji po 650 evra državne pomoći: Sada sledi i novo povećanje penzija, početkom januara će najstarije sugrađane dočekati velika promena