Свињско месо са кромпиром из рерне у сочном сосу - Омиљени ручак БЕЗ НЕРЕДА и пуно муке на вашем столу
Све што је потребно је неколико основних састојака, а резултат је феноменалан!
Свињско месо са кромпиром из рерне је јело које је прави класик у многим домаћинствима. Овај рецепт је идеалан за све који желе брз, али укусан оброк, без пуно компликација. Сочно свињско месо у комбинацији са хрскавим кромпиром и богатим сосом даје савршен ручак који ће одушевити целу породицу. Све што је потребно је неколико основних састојака, а резултат је феноменалан!
Састојци:
600 г свињетине (најбоље је користити бут или плећку)
1 кг кромпира
2 главице црног лука
4 чена белог лука
100 мл маслиновог уља
200 мл пилећег бујона (или воде)
Со и бибер по укусу
1 кашичица оригана или мајчине душице (по жељи)
1 кашичица паприке (слатке или љуте)
1 кашика сенфа (по жељи)
Припрема:
За почетак, свињско месо оперите, посолите и побиберите са свих страна. Затим га исеците на дебље шницле или комаде, у зависности од преференција. У великом тигању, загрејте мало маслиновог уља и пропржите месо са свих страна, док не добије лепу, златну боју. Месо можете извадити из тигања и ставити са стране, а на истом уљу пропржити ситно сецкани црни и бели лук, све док не постану стакласти.
Кромпир ољуштите, исеците на колутове и ставите у велику ватросталну посуду. Преко кромпира распоредите пропржени лук, додајте оригано или мајчину душицу, и све добро промешајте. Затим на кромпир ставите пропржене комаде меса. У посуди помешајте пилећи бујон, сенф, паприку и мало соли и бибера, па прелијте све састојке у посуди.
Покријте посуду алуминијумском фолијом и ставите је у претходно угрејану рерну на 180°Ц. Пеците око 40-45 минута, а затим скините фолију и запеците још 10-15 минута, док кромпир не постане хрскав, а месо сочно и добро печено.
Ово јело је право уживање за све љубитеље сочног меса и ароматичног кромпира. Свињско месо са кромпиром из рерне у сочном сосу је једноставан, али богат оброк који се брзо спрема и који не захтева пуно времена ни труда. Са само неколико основних састојака и минималним напором, на столу ћете имати укусан, здрав и укусан ручак који ће одушевити сваког члана породице. Испробајте овај рецепт и уверите се да за добар оброк није потребно пуно компликација – само љубав и мало труда!